Alle gemeenten en samenwerkingsverbanden passend onderwijs in Nederland krijgen via de Monitor AOJ inzicht in het functioneren van de verbinding van onderwijs en jeugdzorg dankzij de unieke gecombineerde cijfers over onderwijs en jeugdhulp en de regionale samenwerking op dit gebied. Dit inzicht in uw cijfers, resultaten en ontwikkelingen helpt niet alleen bij het afleggen van verantwoording, maar geeft ook informatie om op te sturen voor onderlinge afstemming en een effectieve (preventieve) aanpak.

Tijdens deze informatiebijeenkomst krijgt u meer informatie over de inhoud van de Monitor AOJ en hoe u de meetinstrumenten op het snijvlak van onderwijs en jeugdhulp in de praktijk gebruikt.

Programma

 • Inzichten over samenwerking onderwijs-jeugd
 • Welke informatie en meetinstrumenten biedt de Monitor AOJ
 • Het verhaal achter de cijfers
 • Hoe werkt u effectief samen?
 • Toepassing in de alledaagse praktijk

Voordelen van de bijeenkomst

  • Monitoren van de cijfers, trends en ontwikkeling. De Monitor AOJ geeft inzicht in de cijfers van uw regio/ gemeente en biedt de mogelijkheid om de effectiviteit van de samenwerking te meten. U leert welke cijfers beschikbaar zijn, hoe u ze kunt toepassen voor uw sturing en hoe u aan de slag gaat met een gezamenlijke ontwikkelagenda.
  • Relevant. We maken gebruik van praktische en toepasbare instrumenten, die direct kunnen worden toegepast in uw eigen regio. Onze experts hebben veel ervaring en delen best practices en kennis.
  • Voeding voor het gesprek in de regio. Met de cijfers en rapporten van de Monitor AOJ kunnen gemeenten en het onderwijs een goede analyse maken van de stand van zaken, de ontwikkelingen en de trends op de diverse onderwerpen waarvoor zij ambities formuleren. Deze informatie geeft daarmee voeding aan het inhoudelijke gesprek dat tijdens het OOGO wordt gevoerd.

Praktische informatie

Data: nog niet bekend
Tijd: nog niet bekend
Locatie: Nederlands Jeugdinstituut, Utrecht
Voor wie: Professionals betrokken bij beleid, verantwoording en uitvoering van (passend) onderwijs en jeugdzorg.
Kosten: de bijeenkomst is gratis, aanmelden is wel verplicht.

Meld u aan

De bijeenkomst is geschikt voor individuele deelnemers uit heel Nederland. Afhankelijk van de situatie rondom corona, zijn de bijeenkomsten op locatie of online. De data zijn op dit moment nog niet bekend. Daarnaast komen we voor groepen ook naar uw regio toe. Vul onderstaand formulier in als u op de hoogte gehouden wilt worden van de komende bijeenkomsten of als u contact wilt over de mogelijkheden bij u in de regio.

 

Verzenden